چه چیزی در دستانمان داریم؟ (قسمت دوم: کارهای کشنده)
تفکر فریدمنی در محیط کار علاوه بر مادیگرا شدن سازمانها و رهبران و ایجاد بحرانهای اقتصادی، تاثیر مستقیمی بر سلامت جامعه داشته است. تمرکز سازمانها بر کسب درآمد و سود به هر طریقی، حتی اگر به معنای نادیده گرفتن و ضربه زدن به انسانهایی باشد که عامل ایجاد و رشد این سازماناند، باعث شده شاخصهای وفاداری، مشارکت و رضایت به کمترین مقدار خود در قرن 21 برسد.
طبق تحقیقات گارتنر فقط 13% کارکنان از تجربهی کاریشان رضایت دارند و طبق نظرسنجی گالوپ، تنها 13% کارکنان دنیا در کارشان مشارکت دارند و به شرکت دلبستهاند. از طرفی دیگر، فشار شرکتها بر کسب سودآوری فضای ناامنی را در سازمانها ایجاد کرده که نتیجهاش کاهش اعتماد در سازمان و به تبع افزایش استرس است. طبق آمار، 40% کارکنان آمریکایی باور دارند کارشان بسیار استرسزاست، 25% اعتقاد دارند که کار بزرگترین منبع استرس در زندگیشان است. این به معنای افزایش حدود 20%ای استرس کارکنان در 30 سال اخیر است.
از آنجا که واکنش استرس در بدن خاموش کردن سیستم ایمنی است، نتیجهی این میزان استرس افزایش بیماریهای قلبی و ذهنی و مرگ و میر ناشی از استرس در محیط کار است. به عبارت دیگر، رهبری مبتنی بر سودآوری بهعنوان تنها رسالت سازمان دارد ما را میکشد!!
منابع: