وبسایت حمیدرضا لاچین - فعال در حوزه‌ی منابع انسانی، رهبری و توسعه فردی

رویای من ساختن یک فرهنگ کاری مبتنی بر به‌زیستی هست. فرهنگی که در اون سلامت جسمانی، روانی، روحانی و عاطفی انسان‌ها مقدم بر هر اولویت دیگه‌ای تو محیط کاره و کار، منبعی برای بهبود کیفیت زندگیه.

وبسایت حمیدرضا لاچین - فعال در حوزه‌ی منابع انسانی، رهبری و توسعه فردی

رویای من ساختن یک فرهنگ کاری مبتنی بر به‌زیستی هست. فرهنگی که در اون سلامت جسمانی، روانی، روحانی و عاطفی انسان‌ها مقدم بر هر اولویت دیگه‌ای تو محیط کاره و کار، منبعی برای بهبود کیفیت زندگیه.

وبسایت حمیدرضا لاچین - فعال در حوزه‌ی منابع انسانی، رهبری و توسعه فردی

همایش طعم کارآفرینی شماره 2

پنجشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۷، ۰۳:۱۶ ب.ظ


استارت‌آپ، گوش خود را به شنیدن این کلمه عادت دهید؛ این زمزمه در آینده به صدایی رسا بدل خواهد شد. جهان با سرعت برق به سوی دنیای الکترونیک درحال پیشروی است و همین امر بازار کسب‌وکارهای نوپا را به دلیل ماهیت و کارآیی داغ کرده است. دنیای پرزرق و برق استارت‌آپ گویا رویاهای محقق شده جوانی است.

این مهم باعث شده بیشتر جوانان امروزی درصدد به واقعیت تبدیل کردن ایده‌های نوپا برآیند. گواه این ادعا حضور فعال و پررنگ دانشجویان در همایش‌هایی با عنوان استارت‌آپ است. کسب‌وکارهای نوپا، پای دانشجویان و البته دانشگاه را به صنعت مدرن و تجارت الکترونیک باز کرده و گویا قرار است نقش حلقه واسط بین دانشگاه و صنعت را ایفا کند. در این صورت گام بلندی در جهت اشتغالزایی افراد تحصیلکرده و تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته خواهد شد. ظرفیت بالای دانشگاه در برخورداری از ایده‌های بکر جوانان پرانگیزه به‌عنوان ابزاری در جهت توسعه کسب‌وکارهای نوپا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو هرچند وقت یک بار شاهد برگزاری همایش‌هایی با موضوع کسب‌وکارهای نوپا در دانشگاه‌ها هستیم. به گزارش صمت، ساعت ۱بعدازظهر سالن آمفی تئاتر شهید بهرامی دانشگاه علم و صنعت تهران مملو از دانشجویان علاقه‌مند به کسب‌وکارهای جدید بود که این شور و هیجان سرمای اسفند را برای ساعاتی از بین برد. دانشجویان علاقه‌مند با ذهنی پر از ایده‌های ناب در این همایش گرد هم آمدند تا طعم خوش کارآفرینی را با شیوه‌های مدرن بچشند. دومین همایش طعم کارآفرینی همزمان با افتتاحیه جشنواره ایده با عنوان «کارآفرینی در تجارت الکترونیک، موانع و راهکارها» با نمایش پوستر همایش و پخش دو کلیپ در حوزه تجارت الکترونیک آغاز شد. همایش طعم کارآفرینی ۲ (افتتاحیه جشنواره ایده) دومین همایش از سلسله همایش‌های طعم کارآفرینی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران است که با هدف توسعه روحیه و فرهنگ کارآفرینی به‌ویژه در حوزه تجارت الکترونیک در دانشگاه علم و صنعت و انتقال تجربه کارآفرینان و چهره‌های موفق این حوزه از آبان ۱۳۹۵ در دانشکده مهندسی صنایع آغاز شد. بخش نخست همایش بعد از نمایش کلیپ، تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران شروع شد. در ادامه، تیزر همایش طعم کارآفرینی ۱ که در آبان برگزار شده بود و همچنین کلیپ دانش‌بنیان رهبری به نمایش درآمد. بعد از اتمام کلیپ‌ها مجری ضمن خوشامدگویی به توضیحاتی درباره کلیات و اهداف همایش قبلی و فعلی پرداخت. سپس کلیپ مصاحبه با استادان درباره فواید برگزاری همایش‌های اینچنینی دررونق کسب‌وکارهای نوپا به نمایش درآمد. در ادامه همایش دکتر مهدی غضنفری وزیر پیشین صنعت و استاد تمام دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران به سخنرانی پرداخت.


ظرفیت بالای تجارت الکترونیک

مهدی غضنفری با بیان اینکه در بخش پولی و آثار تجارت الکترونیک باید با احتیاط برخورد کرد، گفت: به دلیل بالا بودن سرعت گردش مالی، اگر اقتصادی ظرفیت محدود داشته باشد، تورم ایجاد خواهد شد. مهدی غضنفری بعد از ارائه آمار درباره ظرفیت بالای کشور در زمینه تجارت الکترونیک گفت: در حال حاضر ۴میلیون ایرانی از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند که فرصتی طلایی برای رونق تجارت الکترونیک در کشور است. وزیر پیشین صنعت افزود: در حال حاضر این نوع تجارت در سایر استان‌ها نیز انجام می‌شود. استاد تمام دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران به استان‌های فعال در کسب‌وکار اینترنتی اشاره کرد و افزود: تهران با ۴۵درصد در رتبه نخست قرار دارد و اصفهان و خراسان با ۸درصد در رده دوم جای گرفته‌اند. همچنین فارس با ۵درصد در سکوی سوم ایستاده است. مهدی غضنفری در ادامه با رو به رشد خواندن تعداد استارت‌آپ‌های ایرانی گفت: در سال ۲۰۱۴میلادی، ۱۵۰ استارت‌آپ داشتیم که این تعداد در سال ۲۰۱۵میلادی به ۳۵۰ تا ۴۵۰ استارت‌آپ رسید. وی با اشاره به آثار منفی هر پدیده‌ای که گاهی منجر به از دست رفتن شغل فرد نیز می‌شود، تصریح کرد: در مقابل گسترش بازارها، دسترسی سریع به اطلاعات، کاهش هزینه‌های تبلیغات، افزایش رفاه عموم و ایجاد فرصت‌های جدید شغلی از مزایای این حوزه از علم است. استاد تمام دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران درباره نفوذ اینترنت در ایران گفت: از ۸۲میلیون جمعیت کل کشور، ۴۶میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند که این تعداد سهم بالایی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد از سال ۸۷ تا ۹۳ رشد خوبی داشته‌ایم و در نتیجه کمبود چندانی در این زمینه به چشم نمی‌آید. مهدی غضنفری افزود: پیش‌بینی‌ها نوید بهتر شدن وضعیت زیرساخت را دارد بنابراین افراد علاقه‌مند به فعالیت در این زمینه نگران نباشند.
در ادامه بعد از بخش دوم کلیپ مصاحبه با استادان محمد مالکی مدیر مرکز توسعه کسب‌وکار فناوری دانشگاه علم و صنعت به ایراد سخنرانی پرداخت.


دستاوردهای فناورانه تجاری‌سازی شود

وی توضیحاتی درباره جشنواره ایده هم‌ساز در حوزه شهری و شهر هوشمند ارائه داد. مرکز توسعه کسب‌وکار فناوری از مهر امسال در دانشگاه علم و صنعت فعال شده و هدف از راه‌اندازی این مرکز تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه دانشگاه است. محمد مالکی با اشاره به حرکت دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه نسل ۳ و کارآفرین افزود: یعنی بعد از فاز آموزش و پژوهش نتایج این دستاوردها را تبدیل به کسب‌وکار پایدار کرده و آنها را تجاری‌سازی کنیم. وی با بیان اینکه وجود چنین مرکزی با توجه به گسست‌های موجود در این مسیر الزامی بود، تصریح کرد: نخستین مسئله در فاز پژوهش ریشه دارد که بحث معطوف بودن پژوهش‌ها به نیاز بازار است. حل شدن این مهم از ریشه باعث می‌شود در مراحل بعدی نیازی به بودجه گذاشتن و تلاش مضاعف نباشد. مدیر مرکز توسعه کسب‌وکار فناوری دانشگاه علم و صنعت در ادامه افزود: ما نیازهای بازار و فرصت‌های ایجاد کسب‌وکار را شناسایی و در فضای دانشگاه از طریق جلسات مختلف در اختیار علاقه‌مندان می‌گذاریم تا بعدها ایده‌پردازی‌ها و پایان‌نامه‌ها معطوف به نیازهای اعلام شده باشد. محمد مالکی مسئله دوم را تامین مالی عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه در سطح آمادگی فناوری تا ساخت نمونه اولیه را پشتیبانی می‌کند، از آن به بعد نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری است. از طرف دیگر صنعت ریسک فناوری در این مرحله را نمی‌پذیرد و تنها از مرحله نیمه‌صنعتی به بعد سرمایه‌گذاری می‌کند. در اینجا نیاز به زنجیره شتاب‌دهند برای حل مشکل حس می‌شود. وی مسئله سوم را ریسک بازار کار عنوان کرد و افزود: این مسئله در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌محور بیشتر نشان داده می‌شود که نتیجه آشنا نبودن با ضرورت‌های بازاریابی در مرحله اولیه است. محمد مالکی ضمن اشاره به تامین این ۳ گست گفت: برای این کار دو برنامه تجاری‌سازی دستاوردهای دانشجویی و توسعه و انتقال فناوری را طرح‌ریزی کرده است. در بخش دوم بعد از پخش سوم کلیپ مصاحبه با استادان، شهرام شاهکار مدیرعامل اسنپ به روی صحنه آمد تا گفت‌وگوی صمیمی با دانشجویان علاقه‌مند به این حوزه داشته باشد. در این گفت‌وگو پرسش‌ها از طریق پیامک برای مجری ارسال و وی آنها را از شهرام شاهکار می‌پرسید.


بهترین مکان شکل‌گیری استارت

شهرام شاهکار در ابتدا به معرفی خود پرداخت و گفت: اسنپ وارد سال سوم فعالیت در تهران شد. مدیرعامل اسنپ در ادامه افزود: بیش از ۲۰میلیون سفر درون‌شهری و ۲میلیون مسافر تا امروز داشته‌ایم. وی درباره تعداد رانندگان فعال در مجموعه گفت: بیش از ۱۰۰هزار راننده تا به‌حال ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۵۰هزار نفر به‌صورت فعال با ما همکاری می‌کنند. شهرام شاهکار با بیان اینکه میانگین امتیاز سفرها ۴/۶ از ۵ است، تصریح کرد: در همین رابطه با گسترش کسب‌وکار کیفیت نیز حفظ شده است. مدیرعامل اسنپ به جایگاه مناسب دانشجویی در ایده‌پردازی و تشکیل تیم اشاره کرد و افزود: یکی از عومل موفقیت استارت‌آپ‌ها تیم اجرایی آنها است و یکی از عامل‌های سرمایه‌گذارها بر روی ایده‌های مشابه تیم اجرایی آنان است. وی درباره اینکه نخستین اقدام برای راه‌اندازی یک استارت‌آپ چیست، گفت: نخستین و شاید مهم‌ترین اقدام رصد کردن بازار و بعد بررسی نقاط ضعف ایده است. بعد از گفت‌وگوی شهرام شاهکار حاضران برای پذیرایی و بازدید از نمایشگاه ایده برتر مدتی سالن را ترک کردند. بعد از تنفسی کوتاه حاضران به سالن آمفی‌تئاتر آمده و به تماشای گفت‌وگوی صمیمی با حمیدرضا احمدی مدیرعامل ایوند که سایت مدرن‌ترین ابزار ثبت‌نام آنـلایـن و مـدیریت رویداد را دارد، نشستند.


کپی‌برداری به هیچ‌وجه بد نیست

حمیدرضا احمدی به جادویی بودن تاثیر این‌گونه همایش‌ها اشاره کرد و افزود: در استارت‌آپ ویکندی که در سال ۹۲ برگزار شد به‌صورت داوطلبانه حضور پیدا کردم که این زمینه‌ای برای تاسیس استارت‌آپ خودم شد. وی در پاسخ به این پرسش که چه شد «ایوند» را راه‌اندازی کردید، گفت: در گذشته «استارت‌ویکند» را برگزار می‌کردیم که در همه جای دنیا شریکی به‌نام «ایونت برایت» داشت که ثبت‌نام از آن طریق انجام می‌شد، اما به علت پشتیبانی نکردن ریال در ایران قابلیت اجرا نداشت، به همین علت نمونه کوچکی طراحی کردیم که درواقع کار ایونت برایت را انجام می‌داد. بعد بر اساس نیاز به وجود آمده این کسب‌وکار را راه‌اندازی کردیم. مدیرعامل ایوند با تاکید بر موافق بودن کپی‌برداری از نمونه‌های خارجی تصریح کرد: به نظر من باید در کار خلاقیت داشت و مهم‌ترین کار ما رفع مشکل‌های موجود در کار است. اولویت نخست خلاقیت و نوآوری نیست بلکه رفع مشکل است. بخش سوم با کلیپ مصاحبه با استادان ادامه پیدا کرد. این بخش که قسمت پایانی همایش بود با اهدای جوایز و عکس یادگاری با حضار پایان یافت.


کسب اطلاعات تکمیلی همایش شماره 2 و دریافت ویدئوها در:

http://www.tamekarafarini.ir/tamekarafarini-2/

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی